Kwaliteit & Veiligheid

Vitaminenoprecept.nl koopt haar producten in bij gerenommeerde fabrikanten. Deze fabrikanten leveren dikwijls dezelfde capsules aan de verkopers van "merk supplementen". Hierdoor kan het voorkomen, dat u dezelfde capsules voor een veelvoud van onze prijs in de winkel kunt aantreffen. Onze producten worden volgens de strenge GMP, ISO 22000 of BRC normen geproduceerd. Zo kunt u ervan uitgaan dat de producten veilig zijn en regelmatig worden geanalyseerd. Medivital werkt zelf HACCP gecertificeerd. 

Vitaminenoprecept.nl probeert altijd een goede prijs/ kwaliteit verhouding te hanteren. Wij kunnen dit mede doen doordat wij rechtsreeks aan de consument leveren en niet met onnodig dure verpakkingen of reclame campagnes werken. Op onze website zult u geen gezondheids claims voor producten aantreffen waar geen wetenschappelijk bewijs voor is.

Vitaminenoprecept.nl werkt alleen met producten en doseringen met een wetenschappelijke onderbouwing. Maar we kijken verder. 

De toxicologische en veiligheidsgegevens van de ingrediënten van onze producten worden per partij bekeken en geanalyseerd zonder daarbij de veilige grenzen te overschrijden. Wij kopen al jaren bij dezelfde fabrikanten met betrouwbare, hoogwaardige grondstoffen. Fabrieksaf wordt er getest op producten en ingrediënten en wordt er getest op eventuele versnijdingsmiddelen en of verontreiniging. Dit omvat o.a het testen op zware metalen, microbiologische besmetting, kruisbesmetting en op specifieke allergenen en gluten. Het water en de lucht wordt in de fabriek regelmatig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen verontreiniging van buitenaf komt, tevens wordt er ook getest of de apparatuur schoon en ontsmet is. Zelf werken wij met HACCP (Hazard Analysis Contaminatie Control Point) systemen om potentiële gevaren zoals metalen, glas, plagen, microbiële besmetting te identificeren en er voor te zorgen dat ze voorkomen worden.

Waar mogelijk kiezen wij voor ingredienten die het milieu sparen. Zo worden onze visolieproducten gemaakt van restproducten zodat niet onnodig vis gevangen dient te worden. Enkel wat overblijft na productie van voedingssmiddelen wordt ingezet. Onze vis wordt gevangen in de schone, zuivere wateren voor de kust van Zuid Amerika. Tijdens de productie wordt er gebruik gemaakt van moleculaire distillatie zodat er een zeer zuiver product overblijft, zonder kwik of andere zware metalen. 
 

Meer informatie